Färsiga Jacob
En av våra favoriter är Flygande Jacob.
Och för många år sen hittade jag ett recept på "Färsiga Jacob"
då man istället för kyckling använder sig av köttfärs.
Detta har jag bjudit många på och det är väldigt omtyckt.
Nu gjorde vi det igen .. och är är receptet som jag gjorde två varianter av.
Jag brukar ha bacon över men hade inte det hemma denna gången.
(Testade en LCHF-vänlig och garnerade med Physalis istället för banan,
lite mindre kolhydrater i det. Annars räcker det gott med paprika.)
Färsiga Jacob orginal
4 port kokt ris
600 gr köttfärs
salt, peppar
4 dl grädde
2 dl chilisås
2 msk curry
garnering:
ev. 1 pkt bacon
1 dl jordnötter
banan
ananas
Färsiga Jacob LCHF
1 kokt blomkålshuvud i bitar
( eller annat LCHF-vänligt )
600 gr köttfärs
salt, peppar
4 dl grädde
1 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
garnering:
1 dl jordnötter
1 hackad paprika
(ev 8-10 skivade physalis)
ev. 1 pkt bacon
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°.
Börja med att steka köttfärsen, krydda med salt och peppar.
Bottna en ugnssäker form med ris/kokt blomkål.
Täck med den stekta köttfärsen.
Vispa grädden, tillsätt övriga ingredienser till såsen.
Stek ev bacon i strimlor. Och lägg över köttfärsen
tillsammans med valfri garnering.
Toppa med gräddröran och gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.