Focaccia (glutenfri)




Gjorde ett recept som kommer från  Annika på focaccia som blev jättegott.


Man kan fylla med vad man gillar och detta är ett jättegott tillbehör till sommarens alla grillningar

eller varför inte som ett bra mellanmål till exemelvis utflykter/strandbesök.

Foccacia

4 ägg
200 gr philadelfiaost
100 gr smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
150 gr fetaost
½ röd lök
oliver utan kärnor
3-4 soltorkade tomater
Några färska basilikablad
havssalt
ev. torkad persilja
olivolja

Så här gjorde jag:

Sätt på ugnen på 200°.

Vispa äggen pösiga med elvisp.
 Lägg sedan i philadelfiaosten och vispa ihop till en jämn smet.
Häll i det smälta smöret. 
Blanda alla torra ingredienser och vispar ner i smeten.
Häll ut smeten i en smord eller bakplåtspapperklädd form på ca 17 x 30cm.

Skär fetaosten, soltorkade tomaterna, halvera oliverna och
rödlöken i mindre bitar och tryck ner i smeten.
Tryck även ner basilikabladen och ringla över olivolja.

Toppa med havsalt, torkad persilja (eller lite torkad basilika) 
och ställ in i mitten av ugnen i ca 25 min.









Trackback
RSS 2.0