Pannacotta med limemarinerade jordgubbar
Köpte färska jordgubbar från byn idag.
Jättegoda var de som de var men jag blev sugen på
dessert idag så jag gjorde pannacotta (igen!!!).
Hittade ett recept från Cathrine Schücks bok "LCHF för tjejer".
Gillar när det är yoghurt i så det blir så där syrligt fräscht.
(Jag hade 2 gelatinblad och den blev ganska "lös" men inte rinnig... )
Så här gjorde jag:
(5-6 st)
2-3 gelatinblad
(beroende på hur "hård" du vill ha den)
3 dl grädde
1 msk sukrin (knivsudd stevia)
½ tsk vaniljpulver
2 dl turkisk yoghurt
ca 1 liter jordgybbar
1 lime
basilika
Blötlägg gelatinet ca 5 minuter.
Koka upp grädde och vispa i sukrin & vaniljpulver ordentligt.
Låt gelatinet smälta i grädden, blanda ordentligt.
Låt svalna några minuter och blanda sist i yoghurten.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt några timmar.
Dela jordgubbarna så stora du vill ha dem.
Tvätta limen och riv (bara det yttersta) skalet,
dela limen och pressa ur saften.
Hacka några basilikablad och blanda allt med jordgubbarna.
Låt stå och dra någon timme och
servera sen till pannacottan.
Världens enklaste och godaste (??) dessert ...
Mums vad gott det såg ut! Vad roligt med lite efterrättsrecept för LCHF. Ska nämligen ordna något till midsommar på LCHF-anhängare :)
Åh, vad gott! Jordgubbar kan man inte få för mycket av och pannacotta är ju så gott. Ser otroligt smarrigt ut.