Fröknäckebröd
Detta var supergott. Spröda och lätta.
Ska servera till fördrink ikväll med lite getost och tapenade på ..
Receptet kommer från Birgitta Höglund.
Fröknäckebröd
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper,
kavla ut till en tunn kaka (enklast med teflonbakplåspapper över)
Strö över lite flingsalt.
Förskär i rutor så stora du vill ha dem.
Grädda på 150° i ca 45 minuter.
Sänk temperaturen till 50° och
låt stå och torka i ett par timmar.
Mm, gott!