Haricots verts i tomatsås
Detta åt jag första gången i Grekland.
Gott, fräscht & lätt att göra och passar som tillbehör till det mesta.
Vi hade det till buffén i lördags men är väldigt gott
som tillbehör till sommarens grillmat.
400 g haricots verts (färska eller frysta)
400 g krossade tomater
2 små gula lökar
4 vitlöksklyftor
ev. 1 nypa socker
1/2-1 tsk paprikapulver
1/3-1/2 dl olivolja
salt och vitpeppar
Skala och hacka den gula löken.
Skala och skiva vitlöken så tunt som möjligt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och
låt löken steka sig genomskinlig och glansig.
Häll i vitlöken mot slutet.
Tillsätt tomater, socker, salt, paprikapulver
och vitpeppar tillsammans med bönorna.
Rör om ordentligt och koka sakta i
ca 10 minuter beroende på hur spänstiga du vill ha bönorna.
Skrattar, de är så galet fint. ett måste =)
Haricots verts är min vavvogrönsak! Det här receptet ska jag absolut prova! Jag tyckr också att det är gott att bara steka verts i smör och med mycket vitlök! :)
Ha en fin dag!
//Lana