Kebabsallad




Gjorde kebab idag på ett väldigt smidigt sätt.

Jag gjorde dubbel sats, alltså på 1 kg nötfärs.
Men istället för att steka i stekpannan gjorde jag det i ugnen på 250°.
Blev 4 långpannor som jag strimlade och innan vi åt så
stekte jag det lite varmt i en stekpanna.
 




Orginalreceptet är:

500 gr nötfärs (eller lammfärs)
2 pressade vitlöksklyftor
2-3 tsk spiskummin

½  tsk koriander

½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk oregano
2 tsk citronsaft

Blanda ihop allt till smidig "deg".
Dela i 4-5 delar & kavla ut en del färs i taget mellan 2 bakplåtspapper.
Dra bort det översta pappret & vänd ner köttet i het stekpanna med olja.
Efter en stund släpper det andra pappret.
Ta bort pappret och vänd köttet.

(Fast jag stekte det i ugnen istället denna gång)

Skär i strimlor och servera ex som sallad tillsammans med 
sallad, tomat, gurka, paprika, rå lök, pepperoni.

Jag hade tacosås och vitlöksås till.

Vitlöksås:

3 dl turkisk yoghurt
2 vitlökslyftor pressade/hackade
½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
½ tsk chilipulver
1 tsk olivolja
salt

Blanda och låt stå en stund.

Trackback
RSS 2.0