Kycklingbullar á la thai
Köpte kycklingfärs och gjorde köttbullar på dem.
Samtidigt sugen på Thaimat så det fick bli lite inspirerat därefter.
Kycklingköttbullar i röd currysås
4 port
400-500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 liten gul lök, fint hackad
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk koriander (jag hade torkad)
1 ägg
2 msk rapsolja
Sås:
1-2 msk röd currypasta på burk
1 burk kokosmjölk
2 dl grädde
1 tsk fisksås
Vispa upp ägg, salt, lök och ingefära.
Blanda i färsen. Forma till bullar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn bullarna runt om ca 5 min.
Fräs currypastan någon minut i en kastrull och häll på mjölk och kokosmjölk.
Lägg i kycklingbullarna och sjud dem i såsen ca 3 minuter.
Smaka av med salt & peppar.
Tack för mattipset. De får de bli för min del nästa vecka :))
De är ju perfekt. Håller med, så gott med bär och kokosmjölk :)
Jag måste få rekommdera de jag köper. Det är för Low carb ätaren :)
Har också för mig att jag har läst det någonstans, men jag har för mig att det var aminosyrorna som förstördes vid denatureringen av proteinet. Men som sagt, jag kan ha fel. Har också provat på att göra pannkakor med neutralt proteinpulver utan problem, bara de inte steks så länge tycker jag de smakar helt normalt. :)
Det där kan jag tänka mig var gott! Älskar thaimat!
Mmm... vad gott. Har aldrig använt kycklingfärs men det måste jag ju snart testa.