Senapsdoftande morotssallad

Här är ytterligare ett libanesiskt tillbehör.
Fräscht, krispigt, syrligt & gott!





Senapsdoftande morotssallad

500 g morötter
200 g fetaost
3 cm färsk ingefära
3 msk hackad bladpersilja
1 gul lök
2 tsk gula senapsfrön
2 msk smör

2 msk olivolja
½ msk vinäger
lite salt & peppar


Skala och skiva löken tunt.
Skala morötterna och skär dem i tunna slantar på diagonalen.
Smält smöret i en stor stekpanna,
häll i senapsfröna och fräs tills de börjar "sprätta".

Lägg i morötterna och fräs under omrörning, cirka 3-4 minuter.
Skala och riv ingefäran och blanda ner mot slutet tillsammans
med lök, persilja och ev lite salt. Häll upp blandningen i en skål.
Skär fetaosten i tunna fyrkanter och fördela ovanpå.

Blanda ihop olja, vinäger, salt & peppar och ringla över.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0