Drottningpaj (LCHF) med 2 x vaniljsås
När mina svärföräldrar var här sist
så jag passade på att göra en paj.
Hade hallon & blåbär i fysen så det fick det bli.
Pajen blev LCHF och jag gjorde 2 varianter på vaniljsåsen.
Den vanliga har jag gjort i många år - är supergod!!
Är inte alls förtjust i pulvret man köper och blandar till själv ..
Gick bra även att göra som LCHF-variant, jag hade bara vaniljpulver i
men om man vill ha lite mer sötma så kan man lägga till lite sukrin/stevia.
Så här gjorde jag:
Drottningpaj
(räckte till 6 personer)
225-250 gr fysta bär
120 gr smör
1 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl kokos
½ tsk vaniljpulver
1/4 krm stevia
Sätt ugnen på 175°.
Lägg bären i en pajform.
Smält smör och tillsätt mjölerna, sötning & kokos.
Blanda ihop ordentligt och smula över bären.
In i ugn ca 15 minuter.
Servera med vaniljsås.
Den godaste vaniljsåsen gör man själv.
Har 2 varianter här, en vanlig och en LCHF.
Vanlig vaniljsås:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Vispa ihop äggulor med flor & vaniljsocker ganska pösigt.
Vispa grädden i en annan bunke och blanda sen ihop allt.
LCHF-vaniljsås
(1-2 port)
1 äggula
½ tsk vaniljpulver
ev lite stevia/sukrin
1 dl grädde
Vispa ihop äggulor med vaniljpulver och ev sukrin/stevia ganska pösigt.
Vispa grädden i en annan bunke och blanda sen ihop allt.
(Mindre rolig bild .. gick inte att ta om för nu är pajen slut ... ;)
Så gott. Har du något tips på vaniljsås till någon som inte tål mjölkprotein? För jag gissar att det är det i grädde också....
Åh, vad gott med paj.
Låter helt fantastiskt!!!