Lax med dillolja & smörslungad sparris/pinjenötter
Blev inspirerad av ett recept i Buffé som lät så gott.
Dilloljan som jag lade över laxen blev verkligen pricken över i.
1 dl finchackad dill
30 gr smör
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform,
Blanda oljan med dill, citronskal och vitlök.
Dela sparrisen i 3 delar och förväll den lätt och häll av vattnet.
Bryn smör i en kastrull tills det nästan börjar bli lite brunt,
När laxen är klar (efter ca 15 min) ringla dilloljan över.
Servera med valfritt tillbehör och en sallad.
Lax och sparris är en favvo här! =)
SV: Det låter jättemysigt. Jag älskar valborg! Min valborg bestod av god mat och nästan hela familjen var samlad :)
Laxen ser jättegod ut :)
Gud, vad gott det låter! Det måste jag bara "sno" rakt av! Vilket fräscht recept! Tack, tack för inspiration!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Ser gott ut!) men är det jag som är dum nu, men vad är det gröna moset?;)
Perfekt, jag har sparris i kylen. Ska testa detta=)
Jag vet tyvärr inte hur jag ska göra med GBGvarvet :/ Som de ser ut nu blir de inget tyvärr. Hoppet är de sista som överger mig =)
De kommer säkert fler lopp. Är de något lopp som du känner att du skulle vilja springa?
Nu blev jag hungrig igen, tack för massa härlig inspiration.
Låter jättegott. Sparris och lax är ju så gott
// Jenny
OMG! Såg supergott ut :) Det där får bli fredagens middag ser jag :)
Mums vad gott det såg ut. Och sparris är ju verkligen rätt tid att äta nu!