Mexikansk kycklinggratäng
Är mycket tex-mex nu .. men jag gillar när det är lite kryddigt!
Här är en god och lätt gratäng med mexikanska smaker.
Jag brukar göra egen tacokrydda men
nu köpte jag en ekologisk variant som fick duga.
Jag hade ostchips, guacamole, blomkålsris och sallad till.
Mexikansk kycklinggratäng
5-6 personer.
1 kg kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse ekologisk tacokrydda
(eller 3 msk egen tacokrydda)
½ burk tacosås, osötad
1-2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost (smakrik)
Smör
Skär kycklingen i strimlor och hacka den gula löken och vitlöken.
Stek kycklingen lite lätt i smör, tillsätt lök, vitlök och tacokrydda.
Häll blandningen i en ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, creme fraiche, sambal med tacosåsen.
Häll det över kycklingen och
strö över den rivna ost.
Sedan in i ugnen på 200C i ca 25 minuter, tills osten fått färg
Oh, vad gott det låter! Perfekt alternativ till vanliga tacos! :)
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Hej! De där ser så smarrigt ut. Magen börjar kurra nu ;) kram
Precis i min smak, sparar receptet
MMMM ser smaskens ut
Mvh Jenny