Mexikansk kycklinggratäng




Är mycket tex-mex nu .. men jag gillar när det är lite kryddigt!

Här är en god och lätt gratäng med mexikanska smaker.

Jag brukar göra egen tacokrydda men
nu köpte jag en ekologisk variant som fick duga.

Jag hade ostchips, guacamole, blomkålsris och sallad till.


Mexikansk kycklinggratäng 
5-6 personer.

1 kg kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 påse ekologisk tacokrydda 
(eller 3 msk egen tacokrydda)
½ burk tacosås, osötad
1-2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost (smakrik)
Smör
       

Skär kycklingen i strimlor och hacka den gula löken och vitlöken.   
Stek kycklingen lite lätt i smör, tillsätt lök, vitlök  och tacokrydda.
Häll blandningen i en ugnsfast form.

Blanda ihop grädde, creme fraiche, sambal med tacosåsen.
Häll det över kycklingen och
strö över den rivna ost.

Sedan in i ugnen på 200C i ca 25 minuter, tills osten fått färg

 




Kommentarer
Postat av: Lana

Oh, vad gott det låter! Perfekt alternativ till vanliga tacos! :)

Ha en fin kväll!

Kram

//Lana

2012-05-10 @ 20:25:02
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Anna

Hej! De där ser så smarrigt ut. Magen börjar kurra nu ;) kram

2012-05-10 @ 21:13:48
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: milla

Precis i min smak, sparar receptet

2012-05-10 @ 22:45:34
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Jennysvardag

MMMM ser smaskens ut

Mvh Jenny

2012-05-11 @ 07:55:26
URL: http://www.jennysvardag.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0