Pajskal
Här är två olika tips på pajbottnar:
Själv gillar jag bäst LCHF botten som blir krispig och god.
Receptet har jag hittat hos Henrik.
LCHF-Pajskal:
2½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 gr osaltat smör
1 ägg
ev. 1-2 msk vatten
Sätt ugnen på 200 °.
Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön och pofiber några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.
Kavla ut och lägg i en pajform.
Nagga botten och låt den stå svalt minst 30 minuter.
(Förbered gärna och låt stå i kylen över natten)
Grädda sen pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.
GI-pajskal
100 gr smör
2 dl dinkelmjöl (el sojamjöl)
Blanda rumstempererat smör med mjölet.
Låt stå svalt ca 20 minuter innan det trycks ut i pajform.
Förgrädda ca 10 min på 200°