Citronpaj
Så här gjorde jag:
Pajdeg:
3,5 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 msk fiberhusk
½ msk kokossocker
1 krm salt
2 äggulor
2 msk kokosmjölk
Fyllning:
250 g mascarpone
3 citroner
ca 1 dl kokossocker (eller annan sötning)
3 ägg
3 äggulor
Blanda alla ingredienser till pajdegen och ställt kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i ca 6-7 minuter.
Höj ugnen till 200 grader när pajskalet är klart.
Riv det yttersta skalet av citronerna, dela dem sen och pressa så att du får 1,5 dl citronjuice.
Blanda ihop citronskal, juice och kokossocker i en skål och rör tills sockret löst sig.
Blanda försiktigt ner ett ägg + gula i taget och tillsätt sist mascarponen.
Använd gärna stavmixern för att få en slät smet.
Häll fyllningen i pajdegen och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat ca 30 min.
Lägg gärna en plåt (eller folie) över pajen efter ett tag så att de inte får för mycket färg.
Servera gärna pajen med kokosgrädde (el vanlig grädde), bärsås eller bär.
Vad smarrigt!
Oh, vilken god! Den pajen måste jag också testa! :)
Ha en fin onsdag!
Kram
//Lana
Åh tycker också om citronsmak på bakverk! + att det påminner mig om Desperate housewives och brees lemon marengue pie haha *nörd*