Senapskyckling i ugn med rotfrukter (mjölkfritt)
Detta tyckte jag blev gott!
Kyckling som fått marinera i majonäs/senap och sen tillagas i ugn med rotfrukter.
Påminner om den "Grekiska pyttipannan" i a f jag gjorde för några år sen.
Jag fick även inspirationen från Ryska Dockor.
Senapskyckling i ugn
600 gr kycklingfilé
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk torkad rosmarin
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Rotfrukter ex palsternacka, rotselleri, sötpotatis, rödbetor, kålrot
1 skivad rödlök
1 dl Oliver
Gör så här:
Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Blanda en marinad av majonnäs, senap, vitlök, rosmarin, salt och peppar.
Lägg ner kycklingbitarna i marinaden och låt de stå kallt i ca 2 timmar.
Skala rotfrukterna och klyfta eller skiva dem.
Lägg i kallt vatten tills det ska tillagas.
Sätt ugnen på 200°
Lägg sedan kycklingbitarna och rotfrukterna i en ugnfast form.
Toppa med rödlök och oliver.
Stek i ugnen ca 20-25 minuter.
Det är gott med aioli och sallad till.
Måste säga att det här med majonnäs i matlagning verkar väldigt spännande! Lana har inspirerat oss alla! :)
Och det här ser superduper gott ut!
Ha en härlig tisdagskväll!
/ Sonja
Jag har tänkt testa Lanas recept, men i helgen blev de lite knas då jag fick jobba extra. De ser ju så galet gott ut. har aldrig marinerad med majonäs tidigare :P
Ha en fin kväll!kramar
Oh, vad gott det låter! Mums!
Vad kul att jag kunnat inspirera er att använda majonnäs i matlagning! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana