Meatza (mjöl / mjölkfri köttfärspizza)
Första gången jag hörde om Meatza tyckte jag inte det lät så gott.
Men nu kunde jag inte låta bli att testa - och det är jag glad över.
För det var fakiskt godare än jag trodde.
Jag hade lite fårost på men ingen vanlig ost.
Så här gjorde jag:
Botten:
5-600 gr nötfärs
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
knappt 1 tsk salt
Exempel på fyllning:
tomatsås
paprika
champinjoner
oliver
avokado
fårost
körsbärstomater
soltorkade tomater
bearnaisesås
aioli
tacosås
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp ägget med kryddorna och blanda i köttfärsen.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper ganska tunt.
Grädda botten i ugn i ca 8-10 minuter.
Tag ur från ugn och bred på tomatsås.
Lägg sen på valfritt tillbehör, vad man nu gillar.
Jag toppade med några klickar bearnaisesås.
Sen gräddade jag Meatzan färdig ca 10 minuter.
Jag gjorde en vitkålssallad till.
Kommentarer
Postat av: mammaspring
Det låter inte gott, men det ser gott ut! Måste nog testa för jag är så otroligt sugen på just pizza!!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: i min lilla lilla värld
HUR har jag kunnat missa din blogg? Vilka recept du lägger ut! Tack =)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Trillingnöten
Hahaha! Jag gillade namnet!
Postat av: Lana
Oh, så gott! Jag lagade denna pizza en gång och tyckte också att var jättegott! Nu måste jag göra den igen! Tack tack för påminnelsen! :)
Vi åker 3/11... sybd att vi inte åker tillsammans, annars hade vi kunnat träffas med varandra! :)
Ha en toppen lördag!
Kram kram
//Lana
Trackback