Mustig höstgryta
Hittade fin högrev när jag handlade och blev sugen på kalops.
Men gjorde istället en gryta lite efter inspiration av detta recept istället.
Grytan fick stå och puttra i nästan fyra timmar så den var så
mör att köttet trillade sönder när vi skulle äta - gott !!
Smakrik och passade bra denna ruggiga höstdag!
Kryddorna går ju att byta ut efter vad man gillar.
Som tillbehör ugnsstekte jag sötpotatis, palsternacka, rotselleri och kålrot.
Många goda smaker som passar bra till grytan.
Mustig höstgryta
1 kg högrev
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
5 dl passerade tomater
3 dl rött vin
2 msk tomatpure
vatten efter" behov"
1 tsk koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 tsk torkad persilja
salt, peppar
3 lagerblad
2 morötter
10 champinjoner
1 röd paprika
Rensa köttet och skär i mindre bitar.
Bryn i smör/olja i en stekgryta.
Tillsätt löken i klyftor och hackad vitlök.
Låt steka med några minuter.
Häll sen över tomaterna, tomatpuré och vatten så det täcker köttet.
Tillsätt kryddorna och smaka av om det behövs mer.
Låt stå och sjuda i minst 2 timmar, men håll koll så att köttet hela tiden täcks av vätska.
Fyll på med vatten så fort det börjar minska.
Skala morötter och skär i bitar, klyfta champinjoner och strimla paprikan.
Lägg i det när det är ca 20-30 min kvar.
Gott till är ugnsrostade rotfrukter & sallad.
Kommentarer
Postat av: Lana
Oj, oj, oj, vad gott! Det här receptet sparar jag genast! Älskar sådana grytor! Perfekt att värma sig med sådan mat när det är kallt ute! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Postat av: Sonja
Mums för gryta, speciellt såhär på hösten! :)
Ha en riktigt härlig kväll!
/ Sonja
Postat av: milla
Vilken härlig höstgryta :)
Postat av: Andrea
Ser riktigt mumsigt ut!
Trackback