Lätt "paleo-bea" /Majonäs-TIPS
Denna sås som jag nu använder nästan varje dag ..
"Pricken över i" i många rätter, ett måste i andra.
Är SÅ lätt att göra och variationerna är oändliga!
Här är en som jag kallar "paleobea" .. men är egentligen en majonäs med persilja & dragon.
Häller ibland i lite ghee för lite smörsmak. Har också gjort bara på ghee men då skar den sig lite.
Blev iof bättre när jag värmde den och vispade kraftigt, blev lite mer bearnaiselik än med bara majonäs.
Men bara "majo" är gott det med ...
Jag använder mer vinäger & dijon än många orginalrecept men jag
gillar när den blir lite mustig i smaken. Går att minska på annars.
Min majonäs gör jag som alltid så här:
1 ägg (eller 2 äggulor)
2-3 dl neutral olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
salt, peppar
För beavariant krydda med:
ca 2 tsk persilja
ca 2 tsk dragon
Lägg alla ingredienser (obs!! rumstempererade )
i en mixerskål och mixa ihop tills det tjocknar.
Rör ner persilja & dragon & låt stå en stund.
Smaka av med ev mer salt & peppar.
Eller smaksätt med:
ex vitlök (aioli), basilika, curry, dill, saffran, tomatpuré, soltorkade tomater, sambal/chili..
Håller i kylen flera dagar.
Blanda majonäsen med mosad avokado (typ guacamole).
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Så gott med hemmagjord majonnäs. Jag ska testa bea-varianten, det lät väldigt gott!
Postat av: Pia
Jag gör också majonnäs så där. Har du tips på mild olivolja? Jag har nu använt rapsolja då det inte smakar någonting. Provade med olivolja men oljans smak kom för mycket igenom och det smakade beskt. Skulle hellre använda olivolja än rapsolja.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fröken Nilsson
Mmmmmm smart med paleobea!!
Avokadogojjan gör jag oxå nu i mitt paleotestande
Postat av: Pia
Tack för tips! Märket låter bekant. Ska kolla i butiken.
Postat av: Healthify
Vi har faktiskt aldrig gjort egen majonäs! Men det ska definitivt testas. Tack för tipsen på olika smaksättare :-)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Siiri
Jag försökte laga majo med en ägg, med tjocknade inte. Eller endast lite. Jag försökte få det tjocknare med att tillsätta en äggula men det hjälpte inte. Vad gick fel?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback