Snabb kålpudding på mitt sätt ..
Skulle gjort kålpudding igår, hade tänkt att göra en "riktig" i ugnen men
tidsbristen gjorde att jag valde göra den i stekpannan istället.
Förr gjorde jag en jättegod variant där jag stekte
vitkål & köttfärs och tillsatte 1 burk creme fraiche,
2 msk dijonsenap, 1 msk soya och kryddade med salt & peppar.
Så äter man inte mejerifritt - testa gärna det!
Nu gjorde jag istället så här:
½ litet strimlat vitkålshuvud
ca 500 gr köttfärs
som stektes klart.
Tillsatte:
1 dl majonäs,
2 msk dijonsenap
lite kokosmjölk (kanske ½ -1 dl)
kryddade med salt, 5-peppar & en massa dill!
Har ni inte provat dill till köttfärs så gör det (om ni gillar dill vill säga).
Är verkligen gott tycker vi!!
Hade tinade vanliga frysta lingonl & lite sallad till..
Kommentarer
Postat av: Lana
Mmm..gott! :)
Jag har också gjort kålpudding med majonnäs! Övriga i familjen märkte inte ens skillnad! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Spännande med majonnäs i. Lägger receptet på minnet. Trevlig kväll!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: dorro
Jag älskar kål. Får ta och köpa det för det var länge sedan.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: ealina
Tack för tipset! Steker just köttfärs för att testa din förr-variant :D Spännande!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback