Bearnaisesås på snabbt vis
Men lyckades rädda den med att vispa en äggula över vattenbad
Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt.
Finhacka löken och lägg hacket i en kastrull tillsammans
med dragon, vitpepparkorn, vinäger och vatten.
Låt koka ihop till hälften. Sila bort peppar/löken.
Lägg äggulor i en hög mixerbägare och häll ner den reducerade skyn.
Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du sakta i en fin stråle häller ner smöret.
Obs!! det vita i botten får inte följa med !!!
Kör stavmixern upp och ner under tiden tills såsen tjocknar.
Smaka av med hackad persilja, dragon, salt och peppar.
Även gott att smaksätta med ex. sambal oelek eller tomatpuré (choronsås).
( Inpiration från Per Moberg .. )
Brukar också göra bea på det sättet! :) Sen använder jag den "hårda" såsen som kryddmör! :)
Ha en fin fredagskväll!
Kram kram
//Lana
Jag brukar ha i knappt en matsked creme fraiche i den kalla hårda bean och röra runt ordentligt då blir det jättebra!
Kram C
MUMS, ser så gott ut. Jag har försökt göra detta en gång, men så gjorde jag misstaget att värma den och de blev pannkaka :/ Måste testa igen :P
Ja vad har vi gett oss in på. Jag tror det är 4 timmar och den första som går i mål som gäller, kille eller tjej :P