Mandeltorsk med broccolimos
Jag minns när jag var liten så serverades Mandeltorsk i skolan ganska ofta.
Jag gillade det då och jag älskar det idag !
Dessutom är det så lätt att göra.
Jag gör min variant av den ..
Mandeltorsk
3-4 port
400-500 g torsk el annan vitfisk
knappt 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
knappt 1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3-4 msk olivolja
0,75 dl mandelmjöl
½ dl hackad persilja
2 msk citronsaft
2 hackade vitlöksklyftor
0,75 dl mandelmjöl
½ dl hackad persilja
2 msk citronsaft
2 hackade vitlöksklyftor
halverade cocktailtomater
grovt hackad mandel
grovt hackad mandel
Sätt ugnen på 200°.
Lägg fisken i en ugnsform och salta och peppra lite.
Blanda olja, mandelmjöl, persilja, olivolja, citronsaft,
resten av saltet, lite peppar och vitlökshacket till en smet.
Bred röran på torsken och lägg över halverade tomater.
Sätt in i ugn och gratinera i cirka 15 minuter.
Tag ut och strö över mandel och låt gratinera färdigt i ugnen ca 10 min.
Broccolimos gör jag så här:
Koka broccoli i saltat vatten, mixa ev med lite smör
eller med lite olivolja om du äter mjökfritt.
Ofta tar jag inget fett alls utan mixar det som det är.
Smaka av med salt & peppar.
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mumsigt!
Postat av: Carolina
Hej!
Ser supergott ut, ska testa det nästa gång jag lagar fisk :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lina
Det låter fantastiskt gott! Så grym du är på matlagning!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Så gott! Mandelsmak och vitfisk går ju så bra ihop! :)
Ha en toppen dag!
kram kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Karro
Yummie
Trackback