Orientaliska biffar (mjölkfritt)
Vi gjorde biffar och lade i en sås med orientaliska smaker.
Just curry & mango är så gott ihop tycker jag, en fin smakkombo.
SÅ här gjorde jag:
4 port
Biffar:
600 gr nötfärs
1 ägg
½ dl kokosmjölk (resten till sås)
1 tsk salt
chiliflakes
Sås:
½-1 msk curry
kokosmjölk (resten av 1 st burk)
ca 1 dl mixad mango (jag hade fryst)
1 tsk Shoyu (soja)
1 tsk sambal oelek
½ tsk ingefära (jag hade torkad)
Vispa upp ägget med kokosmölk, salt & lite chili.
Rör i köttfärsen och gör biffar.
Stek biffarna i olivolja/kokosolja nästan klara.
Tillsätt curry så det får fräsa med en liten stund.
VIspa upp kokosmjölken med mangon och övriga "kryddor"
och häll över biffarna. Låt steka klart tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
Jag serverade blomkåsris (riven kokt blomkål ) och lite broccoli till.
Inspiration fick jag av Margot .
Kommentarer
Postat av: Lana
Gott, gott, gott!
Det här receptet ska jag spara! :)
Ha en toppen fredagskväll!
Kramar!
//Lana
Postat av: Marie
Det lät riktitigt gott! Sparas! Ha en fin lördag! Kram
Postat av: ealina
Jag tänkte skriva en kommentar på paleosconesen ovan, men det var nåt knas med funktionen så jag skrollade ner och såg det här inlägget med. Jisses vad gott det låter och ser ut! Både detta och sconesen! Nya saker att testa, helt klart! :D
Postat av: Sara på Vardag.nu
Curry och mango är väldigt gott ihop! Ser ut som en kanongod middag!
Trackback