Kladdkaka med kokos - Paleo
Paleokladdkaka med kokos
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
7 stora kletiga dadlar
1 msk honung
0,5 dl kokosolja
2 krm havssalt
Sätt ugnen på 175°.
Mixa dadlar och kokos till en jämn massa i matberedare/mixer.
Blanda i mandelmjöl, salt, kakao, bakpulver och vaniljpulver kör vidare på svag hastighet.
Knäck i äggen och mixa lite till.
Smält därefter kokosolja och häll ner i smeten under tiden du mixar.
Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokos (el mandelmjöl).
Häll i smeten och grädda i ugnen i max 8-10 minuter!
(Om man använder muffinsformar 5-7 minuter.)
Kakan ska vara riktigt kletig när du tar ut den, det ska bara vara som en hinna över kakan.
Den stelnar när den svalnar.
Ställ in formen i kylskåpet i minst en timme, ta sedan försiktigt loss kakan.
Gott med kokosgrädde blandat med jordgubbar till.
mmm! Låter väldigt gott och ser väldigt gott ut ;)
Men vad gott. Ska absolut provbakas.
Ser ljuvligt gott ut, måste testas. Äter själv LCHF sen ett år tillbaka o här hittade jag inspiration. Kramisar Tina
kära nån!!
Låter galet gott ;)
Hej Maria!
Älskar kladdkaka!! :)
Denna måste vi testa! Ser supergod ut :)
/Jenny
Wow, låter supergott! Blir perfekt till helgen:-) Må gott!
Ser jättegod ut!
Ja det har som sagt varit fyra grader och regn i veckan, brr:(
Det där såg jättegott ut!
Hehe en bit därifrån;) Uppvuxen i Söderhamn i Hälsingland, södra Norrland. Mina föräldrar bor kvar där men även i Stockholm där de oftast håller till! Min killes mamma, som för övrigt heter Stina lika som min, bor dock i Nybro! Trevlig helg:) kram