Mandelsås med lax
Lax stod på menyn igår.
Och jag gjorde mandelsås som jag lade tärningar av laxen i.
Detta är gott med kyckling också, har även gjort med strimlad lövbiff.
Mandelsåsen gör jag som jag gör jordnötssås.
Enkelt och blir så gott tycker jag.
Hade ju mandelsmör som jag gjort själv men
vill man ha annat nötsmör går säkert med vilket som.
SÅ här gör jag såsen.
Mandelsås:
(2-3 port)
2 dl kokosmjölk
2 msk mandelsmör (el annat nötsmör)
½ tsk sambal oelek
½ tsk citronsaft
1tsk Shoyu (soja)
½ tsk salt
Koka upp kokosmjölken.
Tillsätt mandelsmöret och sjud det till såsen får en krämig konsistens,
det går fort bara några minuter. Krydda med sambal, citronsaft, salt & soja.
½ tsk salt
Koka upp kokosmjölken.
Tillsätt mandelsmöret och sjud det till såsen får en krämig konsistens,
det går fort bara några minuter. Krydda med sambal, citronsaft, salt & soja.
Smaka av om det behövs mer kryddor.
Nu lade jag i färsk lax (ca 250-300 gr) i tärningar, tar bara några minuter tills den är klar.
Jag serverade med wokade grönsaker & lite sallad.
Kommentarer
Postat av: Lotta
Underbart tips!!:) Tack! Kram
Postat av: Lana
Vad gott! Sådan sås vill jag också göra! Sparar receptet! :)
Ha en toppen lördag!
Kramar!
//Lana
Postat av: Fröken Nilsson
Åh va gott detta låter då!!
Här är det lax på gång i skrivande stund + en burre blanc (stavas så??)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Karro
Ser riktigt gott och fräscht ut.
Kram
Trackback