Raw Nutella
Har testat två varianter av nutella varav den ena lade man nötterna i blöt över natten.
Blev lite "fastare" choklad då, inte så oljig.
Sägs även att magen mår bättre när blötlagt nötterna, blir inte så hårdsmält.
(Äter man inte Raw är det gott att istället rosta nötterna innan lite.)
Så här gjorde jag:
3 dl hasselnötter
½-1 dl raw kakao
(beroende på hur stark chokladsmak man vill ha)
ca 3 msk honung
1 tsk vaniljpulver
2-3 krm himalayasalt
Antingen läggs nötter i blöt helst över natten eller används som de är.
Mixa först nötterna i matberedare - det tar en stund, runt 10-15 min.
Man får stanna den och dra ner krämen flera gånger.
När det börjar bli oljigt (blev bara mina icke-blötlagda nötter)
tillsätt övriga ingredienser och kör en stund till önskad konsistens.
Smaka av om ev mer sötning behövs.
Kommentarer
Postat av: milla
Åh vad gott. Detta vill jag testa:)
Postat av: Trillingnöten
Jag ska nog testa detta när jag skaffat en ordentlig mixer så småningom. Känns lite nyttigar än vanlig nutella :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Låter jättegott! :)
Jag och dottern experimenterade och gjorde nutella på färdigköpt hasselnötssmör märke Kung Markatta. Blev jättegott det med! :)
Ha en fin söndag!
Kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Siiri
Måste vara gott! Har du någon aning hur länge ska det förvaras det här i kylskåpet?
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Annie
Låter ju alldeles fantastiskt, måste handla hem hasselnötter och prova!
Postat av: Yvonne Falkhufvud
Hej!
Jag gjorde ditt goda recept på rawtella det blev supergott svårt att behärska sig ville bara ha mer men 2 msk fick det bli
Mvh Yvonne
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback