Torsk i ugn med saffran
Saffran är en spännande krydda i mat. Jag var inte så förtjust i det förut men nu älskar jag det.
Förut köpte jag ofta Arlas Creme fraiche med Saffran/Tomat som är väldigt god. Men nu gör jag ofta mina egna varianter.
Här gjorde jag torsk med saffransås efter inspiration från Coop. Jag hade Santa Marias krydda Seafood & Fish i som jag gillar. Blev gott och så fint med den gula färgen.
Jag serverade med en rotsakspytt gjord av kålrot, morot & zucchini. Wokade även lite grönkål med haricot verts. Gillar när det är färgglatt på tallriken. För visst äter man med ögonen med.
Så här gjorde jag:
Torsk med saffrasås:
3-4 port
400 gr torskfilé
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 gr philadelfiaost
1 tsk salt
1-2 tsk Seafood & Fish-krydda (eller torkad dragon)
½ påse saffran
½ tsk paprikapulver
Sätt ugnen på 200°.
Lägg torsken i en ugnsform.
Koka upp grädde, creme fraiche och låt osten smälta. Tillsätt kryddorna och smaka av o det behövs mer krydda.
Häll såsen över torsken och gratinera i ugn ca 15-20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
Denna kryddan är det jag brukar ha till fisk ! Jättegod ...
Rester blev till lunchlåda, här även serverad med surkål & avokado.
.
Kommentarer
Postat av: Lina
Åh så himla gott det låter:) spännande med saffran till torsk, bara provat med lax!
Postat av: Karro
Fisk som är så gott, borde verkligen äta mer av det här hemma.
Kram
Postat av: Sanna Preifelt - JULKALENDER ❤
Mums vad gott :)
Trackback