Ostfyllda lammfärsbiffar med god rosmarinsås
Gjorde häromdagen lammfärsbiffar som jag fyllde med mozzarellaost & fetaost.
Mozzarella för härlig krämighet & fetaosten för god sälta.
När jag gör biffar brukar jag först steka lite lätt i stekpanna men sen låta de gå färdiga i ugnen.
Enklast att göra fyllda biffar tycker jag är att platta ut färssmet i handflatan,
lägga fyllning i mitten och sen vika in kanterna så det blir täckt över fyllningen.
Så här gjorde jag:
4-5 port
500 gr lammfärs
1 ägg
1 tsk salt
peppar
hackad rosmarin (1 msk färsk eller 2 tsk torkad)
100 gr mozzarellaost
100 gr fetaost
Sås:
2 dl creme fraiche
100 gr färskost
1 tsk sambak oelek
1 tsk tomatpuré
2 tsk rosmarin
salt, peppar
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp ägget med salt & kryddor. Rör ner färsen till en jämn smet.
Hacka ostarna och blanda till röra.
Gör små biffar där osten är i mitten.
Stek i kokosolja/olja/smör lite lätt och låt dem gärna bli färdiga i ugnen ca 10-15 min.
Blanda ingredienserna till såsen i kastrull och låt koka några minuter.
Jag serverade stekt broccoli, blomkål och zucchini som fick
steka i oljan som blev kvar efter jag stekt biffarna.
Det blir väldigt god smak på grönsakerna då.
Kommentarer
Trackback