Nötig fudge
Eftersom jag nu har en hel del av den varan (jordnötssmör) och det såg himmelskt ut gjorde jag en variant av den.
OCH just himmelskt tycker jag att det var! Att det dessutom är lätt att göra är väl aldrig fel.
Lite Rocky Road-stuk, men då en riktigt hälsosam sådan! ;)
Så här gjorde jag:
Nötig fudge
ca 20 bitar
50 gr kokosolja
75 gr mörk choklad (70 % eller mer)
2,5 msk jordnötssmör
5 urkärnade dadlar
75 gr grovt hackade cashewnötter/hasselnötter (helst rostade)
½ tsk vaniljpulver
lite havssalt
Smält kokosolja, choklad, jordnötssmör i en kastrull på låg värme.
Rör om tills det smält och ta bort från värmen.
Mixa dadlarna med lite av "smeten" tills det blir en kräm.
Rör sen dadelsmeten i resterande chokladröra och tillsätt nötter, vaniljpulver och salt.
(Rosta nötterna lite lätt i en stekpanna först - det blir godare då tycker jag).
Häll i en form (ca 15 cm x 15 cm) klädd med bakplåtspapper.
Sätt i kylen för att stelna och skär sen i bitar.
Förvara i kyl eeller frys.
.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Vad roligt att du testade receptet. Tack :)
Postat av: Lana
Åh, så gott! Sitter här och dreglar!
Kram kram
//Lana
Trackback