Lax i ugn med citron & dillsås
Fisk med citronsås är alltid gott. Blir så syrligt och fräscht. Denna rätt älskar även barnen. Citron är alltid gott i mat. Har nu haft lite citrondille ..
Denna gång använde jag mig av lax men det är även gott med ex torsk.
Så här gjorde jag:
Lax i ugn med citron & dillsås
För 4 portioner:
500 gr lax eller annan fisk
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk konc. hummerfond
skalet av 1 citron & 2 msk pressad citronsaft
hackad dill
salt & peppar
Toppas ev med:
kräftstjärtar/räkor
Gott med ex broccolimos till.
Ställ ugnen på 180°.
Lägg den fisken i en ugnssäker form.
Blanda alla ingredienser till såsen låt koka ihop några minuter ett par minuter.
Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. Toppa med kräftstjärtar eller räkor innan den serveras.
Kommentarer
Trackback