Gulaschgryta

Idag ska jag bjuda på en smakrik mustig Gulaschgryta / soppa.

Har en Limeaiolikräm  till som pricken över i´t ...

Du behöver:
3 gula lökar i ringar
1 msk smör/olja
2 smk paprikapulver
8 dl vatten
500 gr små bitar av högrev
2 dl rött vin
1 ½ buljongtärning
2 hackade vitlöksklyftor
4 lagerblad
1 burk krossade tomater (gärna körsbärstomater)
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 hackad chilifrukt
4 potatisar i små bitar
2-3 paprikor i olika färger i små bitar
salt, peppar

Gör så här:

Fräs löken glansig i en stekgryta. Strö över paprikapulver och tillsätt vatten.
Låt köttet fräsa med några minuter och rör ner vin, buljong, vitlök, lagerplad,
tomatkross, tomatpuré, socker och chilifrukten.
Låt soppan koka under lock i 40-50 minuter.
Häll i potatisen och låt koka med i ytterligare 15 minuter.
Sist i med paprikan som får koka med i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.


Lime-aiolikräm:

Blanda 1 dl majonäs, 1 dl matyoghurt med finrivet skal
från en sköljd lime & pressa ner 1-2 vitlöksklyftor.
Smaka av med salt och peppar.
Gör gärna egen majonäs,
är mycket lättare än man tror recept här:
majonäs


VI serverar surdegsbaguette med ost till & gott rött vin eller öl.

Trackback
RSS 2.0