Fiskpinnar med remouladsås
Testade göra fiskpinnar på LCHF-vis.
Fick inspiration hos Ryska Dockor
LCHF-fiskpinnar
400 g fryst torskblock
(eller färsk fisk)
1 dl kokosnötsmjöl
2 ägg
2 dl kokosflingor
1½ tsk salt
nymald svartpeppar
kokosolja till stekning
Gör så här:
Tina fisken och separera sedan filéerna.
Sätt ugnen på 175°.
Tina fisken och torka filerna med hushållspapper.
Dela dem i avlånga bitar.
Tag tre skålar där du i:
nr. 1: vispar upp äggen lite lätt
nr. 2: blandar kokosnötsmjölet med salt och peppar.
nr. 3: lägger i kokosflingorna
Börja med att vända filébitarna i kokosmjölet,
sedan i ägget och avsluta med att vända dem i kokosflingorna.
Stek i kokosolja tills de fått färg och
stek sedan klart i ugnen i ca 10 minuter.
Servera gärna med blomkålsmos och remouladsås.
Trackback