Ägg Benedict med sparris
En god och lätt rätt tycker jag är
pocherade ägg med sparris och hollandaisesås.
Passar bra till brunch, lunch eller lättare måltid.
Kallas också "Ägg Benedict".
Så här gör jag:
(2 port)
2 - 4 st ägg
1 l vatten
1 msk ättiksprit
6 st färska sparris (gul el grön)
4-6 skivor rökt kalkon el skinka
1 dl hollandaisesås
gräslök
salt, peppar
Porcherat ägg:
Koka upp vatten och ättiksprit och sänk
sedan värmen så att vattnet sjuder.
Knäck äggen var för sig i koppar el glas och låt
äggen sakta glida ner i det sjudande vattnet.
Låt koka i 3–4 minuter till dess att äggulorna täcks av äggvita.
Ta varsamt upp äggen med en hålslev och låt dem torka.
Koka sparris (gul skalas först) tills den är mjuk.
Lägg upp kalkon/skinkan på en tallrik,
lägg på sparris och äggen överst.
Toppa med hollandaisesås och garnera med hackad gräslök
och ev lite salt och svartpeppar.
Servera gärna lite sallad till.
Oh, vilka smarriga bilder! Gott, gott, gott! :)
ha en fin dag!
Kram
//Lana
Bra gjort att lyckats få till det så där bra! Har själv försökt nån gång men det blev bara en soppa av allt...
Helt fel inlägg att fokusera på för jag är dödshungrig!
;-)
Åh det där såg inte helt fel ut, detta skall jag testa:)