Knäckig rabarber & jordgubbspaj




Denna knäckiga pajdegen är barnens favorit.
Vet inte var receptet kommer ifrån,
vi har haft det i väldigt många år.

Jag har en ganska stor pajform vi använder
i bland och då dubblar jag receptet.

Jag tycker även det är gott med ex solroskärnor i degen.

Nu gjorde vi med rabarber & jordgubbar
men det går med vad som helst.


Knäckig rabarber & jordgubbspaj

100 gr smör
3 msk socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
1 dl havregryn
ev. potatismjöl
ev. ½ dl solroskärnor
rabarber, jordgubbar
(eller äpplen, hallon, blåbär eller vad man gillar)

Gör så här:


Sätt ugnen på 200°

 Skär rabarber i tunna skivor, klyfta jordgubbar
och täck en pajform med detta strö ev över lite potatismjöl.

Smält smöret, lägg i socker, sirap, mjöl och havregryn.
Blanda ordentligt och smula över bären.

Gratinera i ugn ca 20 minuter.

Servera med grädde eller vaniljsås, egengjord är godast!





Trackback
RSS 2.0