Knäckig rabarber & jordgubbspaj
Denna knäckiga pajdegen är barnens favorit.
Vet inte var receptet kommer ifrån,
vi har haft det i väldigt många år.
Jag har en ganska stor pajform vi använder
i bland och då dubblar jag receptet.
Jag tycker även det är gott med ex solroskärnor i degen.
Nu gjorde vi med rabarber & jordgubbar
men det går med vad som helst.
Knäckig rabarber & jordgubbspaj
100 gr smör
3 msk socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
1 dl havregryn
ev. potatismjöl
ev. ½ dl solroskärnor
rabarber, jordgubbar
(eller äpplen, hallon, blåbär eller vad man gillar)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Skär rabarber i tunna skivor, klyfta jordgubbar
och täck en pajform med detta strö ev över lite potatismjöl.
Smält smöret, lägg i socker, sirap, mjöl och havregryn.
Blanda ordentligt och smula över bären.
Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Servera med grädde eller vaniljsås, egengjord är godast!