Brownies
Skulle ha fika med till jobbet igår och gjorde LCHF-fika för första gången.
Gjorde brownies från Annika Rognebys "Bakglädje till vardags och fest"
Tog även med lchf-semlor i mindre format.
Blev faktiskt "succé" .. en av damerna kom och var nästan lite lyrisk och ville ha receptet!
Jag hade inte Bakepro hemma men jag tog vanlig naturellt proteinpulver och det gick lika bra.
Tror annars att man skulle kunna utesluta det helt eller kanske ha pofiber istället.
Här är receptet på den goda kakan!
Brownies
15-20 bitar
Du behöver:
3 ägg
1,5 dl sukrin
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl mandelmjöl
0,25 dl Bakepro
0,25 dl fiberhusk
1,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 dl hasselnötter/mandel/pecannötter
75 g mörk choklad
Glasyr
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70 – 85 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °
Smält smöret.
Rör ägg och sukrin fluffigt.
Tillsätt mjölken i smöret och blanda vätskan tillsammans med äggblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
Grovhacka nötterna, chokladen och vänd ner i smeten och rör om.
Klipp ett bakplåtspapper till samma storlek som botten på långpannan
(20×26 cm) och smöra fast pappret.
Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Låt kakan svalna.
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen.
Värm grädde och choklad på mycket låg värme. Rör hela tiden.
När all choklad smält, dra då kastrullen åt sidan och låt svalna.
Glasyren blir då något trögflytande.
Låt kakan stå kallt och skär sedan i bitar.
Garnera eventuellt med hackade nötter.