Coleslow



Bland det godaste & fräschaste tillbehöret jag vet.
Och passar utmärkt nu när snart grillsäsongen börjar.

Gott till en kryddig korv eller som vi ibland på fredagar en grillad kyckling.

Gör gärna mycket för den är nästan godare någon dag efter.

Man behöver:

½ finstrimlat vitkålshuvud
1 strimlad röd lök
ev. 1 strimlad fänkål
1-2 dl majonäs (egen är den godaste)
2-3 tsk dijon senap
ev. 1 dl creme fraiche
(eller turkisk yoghurt)
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

Blanda majonäs, senap, creme fraiche och vinäger i en burk.
Smaka av med salt & peppar.

Blanda ner vitkål, rödlök & fänkål ordentligt.
Öka mängden majo/creme fraiche om det behövs för det ska vara krämigt.
Låt stå svalt någon timme innan servering.

Håller i kyl i flera dagar.





Såg kanske inte så kul ut i en gul burk !!  ;)

Trackback
RSS 2.0