Tabbouleh
Ett väldigt fräscht och gott tillbehör till ex. grillat kött eller färsbiffar.
Tabbouleh
2 dl grov bulgur
5 dl vatten
1 msk lantbuljong
1 stor knippa bladpersilja
1 stor knippa färsk mynta
3/4 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 gurka
1 rödlök
salt och nymalen svartpeppar
Koka bulgurgrynen i buljongen enligt anvisningarna på paketet.
Skala och hacka rödlök och vitlök fint, skär gurkan och paprikan i tärningar.
Hacka mynta och persilja.
Pressa citronen och blanda med olivolja och salt.
Rör ner dressingen i grynen tillsammans
med de hackade grönsakerna och kryddorna.
Smaka av med peppar, salt och citron.
Låt stå och dra en stund.
Servera gärna myntatzatsiki till .
Trackback