Premiärgrill av de goda biffarna ..
Vilken underbart väder det har varit i helgen ...
I fredags när jag kom hem från jobbet hade maken tagit ut trädgårdsmöblerna & städat på vår inglasade altan.
Det är min favoritrum detta kommande halvår, älskar att sitta därinne och läsa bl a.
Igår så bjöd vi svärmor & svärfar på årets premiärgrillning och då satt vi givetvis där.
Är så skönt på eftermiddagarna redan nu för då är det riktigt varmt därinne.
Vi grillade de grekiska biffarna som alltid är så goda.
På den varma altanen med den grekiska maten känns det som semester!
Har bloggat om dessa biffar tidigare men här är receptet igen.
Just att man penslar med "marinad" gör dem extra smakrika.
Keftedes
5-600 gr nötfärs (el lammfärs)
1 ägg
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ dl hackad persilja
Vispa upp ägget och blanda i salt, vitlök & persilja.
Blanda ner köttfärsen och gör biffar.
Marinad (att pensla med)
2 msk olivolja
1 msk soja (Shoyu)
1 msk tomatpuré
Blanda olja, soja & tomatpuré och pensla biffarna runtom innan de grillas.
Goda även att steka lite lätt i stekpanna och gärna helt färdiga i ugnen.
Vi hade ugnsrostad sötpotatis, färskpotats & morot till.
Som sås en aioli och en grekisk sallad är ett givet tillbehör.
Kommentarer
Postat av: Lana
Mmm...så gott! Smart att pensla med sådan smarrig blandning när man grillar biffarna! Ska komma ihåg! :)
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Alexandra
Jösses vad gott det såg ut! Hade grillpremiär igår, dina biffar får testas nästa gång grillen åker fram. :)
Postat av: Fröken M
Mums !! det ser fantastiskt ut och jag är riktigt svag för grekisk mat och fetaost/melon sallad är ljuvligt !!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: jannica
Åh va gott!
Postat av: Karro
Visst är det underbart att grillsäsongen äntligen är här och att man kan flytta ut igen, härligt.
Kram
Postat av: Fröken Nilsson
Mmmm detta va smart o måste testas snart!!
Postat av: Emma Staaf
Ser riktigt gott ut! :-)
Postat av: Sofia - ett bättre du
Åhhh vad härligt och gott det låter med grillpremiär!
Trackback