Kycklingpaj




Kycklingpaj är smidig mat som alla brukar gilla.

Här är ett recept som vi gillar:


Fyllning:

3 hackade vitlöksklyftor
2 msk smör
3 tomater
400 gr stekt kycklingkött
1 finhackad chili
2 tsk färsk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Sätt ugnen på 200º.


Gör valfritt pajskal och förgrädda.

Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna.
Skär tomatköttet i mindre bitar.

Ta bort ev skinn från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar.

 Blanda kyckling, vitlök, tomat, chili och rosmarin.
 Lägg blandningen i pajskalet.

Vispa samman ägg, grädde, ost, salt och peppar.
Häll äggstanningen över fyllningen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, tills äggstanningen stelnat.




Trackback
RSS 2.0