Örtkryddad helgskinka
Jag köpte en liten sk helgskinka till påsken men vi åkte ju
till London så det blev inte av att jag tillagade den då.
Så därför blev det nu en liten "efterpåskskinka"...
Jag gjorde en lite "vårig" griljering med örter och parmesanost på.
( Annars brukar jag "strössla" med mandelmjöl )
Blev väldigt fräscht & gott tycker jag.
Så här gjorde jag:
1 färdigkokt helgskinka (ca 1 kg)
1 äggvita
1 dl finriven parmesanost
ca 1 dl örtkryddor (jag hade frysta provencal)
1-2 tsk dijonsenap
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp äggvitan till hårt skum.
Blanda i ost, kryddor & senap.
Det blir som en lite tjockare kräm att bre på skinkan.
Griljera i ca 10-15 minuter till den fått lite färg.
Här serverad med vitkålsgratäng & sallad.
Trackback