Ruccolapaj med tomat & 4 ostar
Hade flera ostar i kylen och som jag gjorde en pajfyllning av.
Blev väldigt smakrik och krämig.
Hade i minnet då vi var i Stockholm en gång och åt pizza på Vapiano
och just en variant var så god med bara olika ostar på.
Ruccolapaj med 4 ostar
80 gr ruccola
6 hackade soltorkade tomater
10 delade körsbärstomater
½ hackad rödlök
3 vitlöksklyftor
100 gr brieost
125 gr mozzarella
50 gr riven parmesanost
50 gr ädelost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Gör valfri pajbotten, jag gör denna LCHF som jag tycker är så god.
Blanda ruccola med hackade soltorkade tomater,
hackad rödlök & vitlök i en bunke.
Fyll sen pajskalet med detta.
Lägg brieost skuren i tunna skivor över och
lägg sen över halverade körsbärstomater.
Vispa upp ägg & grädde och blanda ner riven mozzarella,
parmesanost, ädelost, salt & peppar.
Häll över i pajskalet och gratinera i ca 30 min
eller till äggstanningen stannat.
Jag serverade med sallad & vitlöksås.
mumsfilibabba!
Tack snälla du, visst är det lätt att dras med i tempot till en början, gissar att det var det jag fick lida för. Eller att jag hade en infektioni kroppen. 39 graders feber och frossa just nu. No nice!
Mums... det ser otroligt gott ut. Den pajfyllningen passar mig perfekt.
Ser fantastiskt gott ut, perfekt sommarmat!
Håller med, tzatziki är så gott :) pajen ser så god ut. Ska testa pajskalet någon dag :)
Åh, det här ser så underbart gott ut! Blev sugen på paj nu. Fast det får nog bli en med lax tror jag :)
Ser så himla gott ut! Mums, mums! Det var längesen jag gjort paj... tack för påminnelsen! :):)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Vilken bra recept. Har skrivit ut det och skall testa det så snart jag har handlat.
Tänkte laga denna ikväll, vad har du för ugns temp?