Mandelpanerad torsk med blomkålsmos
Åhh vad jag älskar fisk. Och det var längesen jag åt panerad sådan. Detta blev väldigt gott och är ju så lätt att göra.
Brukar köpa fisk från fiskbilen som brukar komma till byn men nu har den inte varit här på några veckor så det blev ett fryst torsk från affären.
Gjorde en kall sås som påminner lite om remouladsås. Här är receptet på den.
Blomkålen kokte jag i micron, mycket smidigt.
Panerad fisk
500 gr torskfilé (eller annan fisk)
1- 2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Skär fisken i mindre bitar.
Vispa upp ägg i en tallrik/skål och doppa i fisken där.
Blanda mjölet med kryddor i en annan tallrik/skål och
blanda runt den äggdoppade fisken däri.
Stek i kokosolja/olja/smör tills fisken är klar.
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud ca 7-800 gr
½-1 dl kokosmjölk (går med grädde med)
salt, vitpeppar
Skär blomkålen i mindre bitar, jag brukar skiva den.
Lägg i en microsäker lite större burk/skål tillsammans med kokosmjölken.
Sätt på högsta effekt ca 12-15 minuter. Känn så den är mjuk.
Tag ur och mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Lana
Oj, oj, oj, vilken god fisk! Och blomkålsmos passar ju perfekt till fisken! Mums!
Ha en fin kväll!
Kram kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Ja jag är mycket nöjd!! Tycker den är väldigt lätthanterlig och inte lika "låst" som iphone då man måste ha itunes och appleprylar för att kunna synkronisera med saker ;D Kameran är bra tycker jag och det är lätt att blogga från den, wordpressappen är iaf mycket bättre på samsung än iphone men vet int ehur det är med blogg.se :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Karro
Mums!
Blomkålsmos måste jag testa, låter supergott.
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback