Chicken nuggets med mandelmjöl & kokos
Detta var de godaste nuggetsen jag ätit !
Och lätt att göra ...
Receptet har jag fått från Paleo Nordic.
Chicken nuggets a´la Paleo
4 port
600 gr kycklingfilé
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor (eller sesamfrö)
4 hackade vitlökar
basilika
2 ägg
olivolja/kokosolja (jag brukar blanda)
1 tsk havssalt
peppar
Sätt ugnen på 175º.
Mixa ihop mandelmjöl, kokosflingor, vitlök, basilika, salt och peppar.
Häll upp på en tallrik. (Eller i en plastpåse).
Vispa upp äggen i en bunke.
Skär kycklingfileérna i ca 2 cm tjocka skivor.
Hetta upp olivoljan/kokosolja i en stekpanna.
Doppa först kycklingen i ägget, vänd sen i paneringen
(eller häll paneringen i en påse där man kan skaka runt kycklingen i)
och stek sen bitarna runtom så den får en gyllenbrun skorpa.
Lägg nuggetsen sen i en ugnssäker form och stek klart i ugn ca 10 minuter.
Servera gärna med stekt vitkål, sallad och
currymajonäs (majonäs blandad med curry).
Kommentarer
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Åh mums så gott det lät!! La till detta recept i mina favoriter så ska nog prova på det till nästa veckomeny :D
Postat av: Karoline
Har alltid trott att det skulle vara så krångligt att göra nuggets men dessa verkar ju enkla.
Postat av: Lana
Låter otroligt gott! Mycket smaskig panering! Det receptet måste jag spara! :)
Ha en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Sonja
Mmm, så smaskigt! :)
Ha en härlig lördagskväll!
/ Sonja
Postat av: Anna
Javisst var tårtorna fina :)
Åh, vad gott de ser ut att vara. Har testat på fisk, men inte på kyckling :P
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Det lät jättegott! Nuggets skulle säkert gå hem hos sonen. :-)
Trackback