Fiskbiffar med sötpotatismos
250 gr laxfilé
250 gr torskfilé
1 st ägg
3 msk mandelmjöl
2 msk citronsaft + lite rivet skal av citronen
2 msk persilja
1 tsk salt & lite peppar
Majonnässås:
1 dl majonnäs
3-4 hackade soltorkade tomater
½ tsk sambal oelek
1 krm kajennpeppar
salt och peppar
Skär fisken i mindre bitar och ägg i en bunke.
Kör med handmixer ( eller i matberedare) till en jämn smet/färs.
Tillsätt ägg, mandelmjöl, den hackade persiljan och skal & juice från citronen.
Salta och peppra och blanda ordentligt.
Låt gärna vila en kvart i kylen.
Ta ut färsen och forma till biffar och stek några minuter på var sida i olja.
Majosåsen:
Blanda ihop majonnäs, hackade soltorkade tomater &
smaka av med sambal, kayennepeppar, salt & peppar.
Rostat sötpotatismos:
Jag ugnsrostade skalad sötpotatis i mindre bitar i ugnen så den blev mjuk.
Mixade sen med en stavmixer, spädde med lite vatten och kryddade med salt & peppar.
Gott, gott, gott.
Kram
gott med fiskbiffar! och sötpotatis, har aldrig testat att göra mos av sötpotatis men kan tänka mig att det är gott.
Kram
Är veggie så skippar fiskbiffarna men moset ser såååå gott ut! =)
Det lät ju inte helt fel det :D
Sååååå gott med fiskbiffar! Roligt att variera fisk-rätter!
Jag brukar också smaksätta majonnäs på olika sätt! Den här såsen låter gott! Ska spara receptet! :)
Ha en fortsatt fin onsdag!
Kramar!
//Lana
Det låter supergott!!
Åh fiskbiffar/burgare som är sååå gott! Mums!
Gott! Måste göra fiskbiffar snart.
Så gott det ser ut! Så sugen jag blev på både fiskbiffar och mos på sötpotatis nu..
Gott :)
mmm så gott.. riktigt sugen på att testa sötpotatismos.. verkar blivit de senaste här i bloggvärlden :P