Kryddig lammgryta med aprikos
Gjorde en lammgryta nu till påsken som jag kryddade med varma kryddor, lite rött vin och torkade aprikoser.
Det blev en mustig gryta som fick koka över 2 timmar.
Lamm är verkligen gott tycker jag, tyvärr har många förutfattade meningar om det
även jag hade det tidigare - men det är ju SÅ gott !!
Jag hade här grytbitar med ben, men nästa gång ska jag köpa benfritt tror jag.
Jag serverade en sardellaioli till & ugnsrostade rotfrukter.
Så här gjorde jag:
2 kg lammkött med ben eller runt 700 gr utan ben
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
500 gr passerade tomater
2,5 dl rött vin
2 dl vatten
2 msk lantfond (buljong)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk kanel
1 tsk grovmalen svartpeppar
200 gr torkade aprikoser
ev salt, peppar, chiliflakes
Skär köttet i mindre bitar. Bryn i olja.
Hacka lök, vitlök och tillsätt när köttet brynt en stund och låt fräsa ytterligare några minuter.
Tillsätt kryddor, vin, tomater, vatten och fonden. Låt sjuda sakta ca två timmar.
När grytan närmar sig två timmar så skär aprikoserna i mindre bitar och tillsätt dem.
Koka ytterligare ca 15-20 minuter.
Smaka av om mer kryddning behövs.
Jag gjorde sardellaioli till och hade ugnsrostade rotfrukter.
Kommentarer
Postat av: Viccy
Mums!!
Postat av: Saras Träningsblogg
Det låter jättegott och ser gott ut...bara den lilla detaljen att jag inte gillar lamm ;) hehe
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Fröken Nilsson
mmmm ser ljuvligt ut!!
Jag är en av dom m förutfattade meningar ang lamm men har bestämt mig för att börja testa!!
Detta recept kan vara en bra start :)
Postat av: Lana
Mmm...låter jättegott! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Postat av: Galina Holmberg
Det ser riktigt smarrigt ut! :)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback