Kebabkrydda till ex kyckling
Kebab är gott att göra av både kyckling och annat kött, även köttfärs.
(Här finns recept på kebab av köttfärs).
I helgen gjorde vi kycklingkebab.
Jag lade 1 kg färska kycklingfiléer i ugnen på 200° i ca 10 min.
(Dels för att "vattna ur" och för att det är lättare att skiva tunt).
Sen skar jag väldigt tunna skivor av köttet som jag lade i en bunke
och blandade i följande kryddblandning:
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk koriander
1 tsk grovmalen svartpeppar
1-1½ tsk salt
1 tsk oregano
Fick stå och "dra" i ca 10 min sen stekte jag köttet i stekpanna.
Jag serverade till rotfrukter & min kebabsås (aioli blandat med tacosås).
Kommentarer
Postat av: bodycomf
Ah men jag döööör va gott!!!! Det måste jag testa i helgen, jag är helt besatt av allt som heter eller smakar något med kebab nu!! :-)
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Åh älskar tacokyckling, fast jag brukar köpa färdig haha... fyyyy :P Kanske ska prova att göra själv?! :D
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Catharina
God kryddblandning den är avskriven!
Kram C
Postat av: Lana
Mmm...så gott med kycklingkebab! Receptet på kryddan sparas! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback