Kebabkrydda till ex kyckling

 
Kebab är gott att göra av både kyckling och annat kött, även köttfärs.
(Här finns recept på kebab av köttfärs).
 
I helgen gjorde vi kycklingkebab.
 
Jag lade 1 kg färska kycklingfiléer i ugnen på 200° i ca 10 min.
(Dels för att "vattna ur" och för att det är lättare att skiva tunt).
 
Sen skar jag väldigt tunna skivor av köttet som jag lade i en bunke
och blandade i följande kryddblandning:
 
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk koriander
1 tsk grovmalen svartpeppar
1-1½ tsk salt
1 tsk oregano
 
 
Fick stå och "dra" i ca 10 min sen stekte jag köttet i stekpanna.
 
 
Jag serverade till rotfrukter & min kebabsås (aioli blandat med tacosås).
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: bodycomf

Ah men jag döööör va gott!!!! Det måste jag testa i helgen, jag är helt besatt av allt som heter eller smakar något med kebab nu!! :-)

Svar: Visst är det gott med kebab, t o m barnen gillade detta och DÅ är det gott betyg.. De är lite "anti" mot mina matvanor just nu .. ;)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-02-11 @ 19:39:11
URL: http://www.bodycomf.blogg.se
Postat av: EmelieMaria - träning&annat

Åh älskar tacokyckling, fast jag brukar köpa färdig haha... fyyyy :P Kanske ska prova att göra själv?! :D

Svar: Ja dessa kryddor är iaf något jag alltid har hemma. Så slipper man en massa konstiga "tillsatser" och annat .. Funkar till vilket kött som helst. :)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-02-11 @ 21:24:00
URL: http://emeliemarias.wordpress.com
Postat av: Catharina

God kryddblandning den är avskriven!
Kram C

2013-02-12 @ 11:07:07
URL: http://lycka33.blogspot.com
Postat av: Lana

Mmm...så gott med kycklingkebab! Receptet på kryddan sparas! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

Svar: Och den var god i dina crepes.. :)
mariasfavoriter.blogg.se

2013-02-12 @ 11:38:22
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0