Choklad & hallonpaj - Raw food
Lovade moster att baka något "raw foodigt" så hon fick smaka nu när vi skulle träffas i påsk.
Så jag gjorde en paj med nötchokladbotten, chokladkräm & toppade med hallonkräm.
Just choklad och hallon går ju inte att misslyckas med .. ;)
Ibland smaksätter jag hallonkrämen med lakrits - jättegott!!!
Jag utgick lite från receptet till Raw Food Brownies jag gjorde för ett tag sen.
Så här gjorde jag:
Raw choklad/hallonpaj
Botten:
3 dl nötter (jag hade mandel, hassel & valnötter)
5 dadlar (mjuka/blötlagda)
1 msk smält kokosolja
2 msk raw kakao
1 msk honung/agave
1-2 msk vatten
Chokladkräm:
2 dadlar
1 stor avokado
3 msk vatten
1 msk honung/agave
2 msk raw kakao
½ msk raw Mesquite (kan uteslutas)
Hallon/chiakräm:
3 dl hallon
½ banan
2-3 msk chiafrön
1-2 tsk agave/honung
ev. 1 krm vaniljpulver
(ev 1 tsk lakritspulver)
Garnering:
Hallon (el jordgubbar)
Kokos
Börja med att mixa nötterna till botten.
Tillsätt övriga ingredienserna tills det blir en kladdig smet.
Tryck sen ut smeten i en pajform.
Mixa ingrenserna till chokladkrämen tills det blir en jämn kräm.
Bred ut över botten och ställ sen gärna i frysen ett par timmar.
Gör hallonkrämen så länge, mixa ingredienserna och ställ i kyl någon timme.
Bred sist över hallonkrämen innan servering.
Garnera gärna med hallon, jag hade dock inga kvar så det fick bli jordgubbar och kokos.
Kommentarer
Postat av: Lana
Wow, vilken paj! Jag börjar regla! Den ser ju super smarrig ut! :)
Kramar!
//Lana
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Åh, så gott och snyggt det ser ut att vara! En underbar paj, som jag bra gärna skulle vilja ha en bit utav...
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: JUNITJEJ
Vad den ser god ut!
Hoppas du inte blir lurad idag på första april! Ha en fin dag!
Trackback