Paj med lök, palsternacka & ansjovis
Jag var sugen på att göra något Jansson-likt och hittade ett recept hos Under vårt tak som inspirerade mig.
Gott på påsk/jul/buffébordet till ex eller bara till en sallad så denna tog jag med mig till mammas påskmiddag idag.
Gillar sältan i ansjovis väldigt mycket och den smaksatte pajen väldigt bra.
Jag har också gjort den goda avokadosalladen på beställning av min syster.
Så här gjorde jag pajen:
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrön
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
40 gr smält kokosolja
1 ägg
½ tsk salt
Pajfyllning:
2 gula lökar
1 stor palsternacka
1 burk ansjovis
Äggstanning:
3 ägg
2 dl kokosmjölk
1 dl riven parmesanost
lite ansjovisspad
Börja med att mixa mandelmjöl och sesamfrö.
Blanda i övriga ingredienserna till skalet.
Tryck ut degen i en pajform och nagga gärna lite.
Ställ svalt ca 30 min. (Eller förbered dagen innan hit.)
Sätt ugnen på 175°.
Skiva lök och palsternacka tunt och bryn lite lätt i kokosolja.
Lägg i botten på pajdegen och lägg ansjovis öer.
Vispa upp ägg med kokosmjölk och parmesanost.
Slå ner några skedar av spadet från ansjovisen.
Häll äggstanningen över lök/palsernacka/ansjovisen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min till stanningen stelnat.
Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt
Vilken härlig paj, såg väldigt god ut :)
Postat av: Mårtenssons kök
We like!
GLAD PÅSK!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Karro
Pajen såg riktigt smarrig ut, trots ansjovisen som jag har svårt för.
Men avokado salladen, en given favorit.
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Lana
Mmm...smaskens!
Jättegott med avokadosalladen!
Ha en fortsatt fin påskhelg!
Kram kram
//Lana
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback