Grönkålspaj med ädelost & valnötter
Sätt ugnen på 200 °.
Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön och pofiber några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.
Kavla ut och lägg i en pajform. Eller tryck ut med fuktiga händer.
Nagga botten och låt den stå svalt ca 30 minuter. (Förbered gärna och låt stå i kylen över natten) .
Grädda sen pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Fyllning:
150 gr färsk grönkål
1 gul lök
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
100 gr ädelost
valnötter, ca 1-1,5 dl
Salt & vitpeppar
Grovhacka grönkålen och koka den några minuter i lättsaltat vatten.
Skala och skiva lök och fräs den mjuk i lite olja. Salta och peppra lite.
Vispa sen ihop ägg, crème fraiche med grädden.
Mixa grönkålen grovt i matberedare eller hacka den och blanda den i äggröran.
Bottna pajskalet med löken och häll över ägg/grönkålsstanningen. Strö över ädelosten & valnötterna (i lite mindre bitar) och grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.
.