Raw Food Pizza
1 långpanna
ca 2 port
1 dl chiamjöl (mixa chiafrön till mjöl, ca 3 msk)
1 dl solroskärnor, blötlagda ca 3 tim
1 stor finriven morot
1 dl hackad röd lök
1 vitlöksklyfta hackad
1 msk olivolja
2 krm himalayasalt
ca 2-3 msk färsk oregano (el 1 msk torkad)
ca 1 dl vatten
Gör så här:
Mal ca 3 msk chiafrön till mjöl i en elektrisk kaffekvarn/kryddkvarn.
Mixa sen chiamjöl, solroskärnor, morot, lök, vitlök i matberedaren tills allt är fint blandat.
Tillsätt olivoljan och mixa lite till, tillsätt nu så mkt vatten som behövs för att få en jämn deg/smet.
Bred ut smeten som en rektangel på ett bakplåtspapper kör i ugnen på ca 42°
med en liten glipa emellan, ta en sked eller smörkniv och sätt mellan luckan o spisen.
Om du nu inte har en torkugn vill säga !
Låt stå ca 8 tim, vänd gärna några timmar men är inget måste, lätt med ny plåt och
nytt bakplåtspapper att vända upp den på och sen bara dra av det första pappret (siliconvarianten är super).
Jag garnerade med tacosås, tomat, paprika, avokadoskivor, raw-food-ost och
marinerad (med olivolja, äppecidervinäger, himalayasalt, persilja) portabello och champinjoner .
Gott med vitkålssallad (finriven vitkål, paprika, rödlök,
Så häftigt att göra pizza raw! Det såg väldigt fräscht och gott ut!