Spröda parmesanknäcke

 
Har gjort flera varianter av fröknäcke/kex och här är ytterligare ett som jag tycker är godast just nu.
Lätta att göra och nästan alltför lätta att äta upp . ;)
 
Jag gör oftast dubbel sats så det räcker lite längre.
Goda naturella, med någon topping och även goda att dippa i något smarrigt!!
 
 
 Parmesan-fröknäcke:
(1 plåt)
 
1 dl linfrö som fått svälla i 1 dl vatten några timmar
1 dl sesamfrö
½ dl pumpakärnor
1 äggvita
1 dl riven parmesanost (färsk)
lite havsalt
 
 
Sätt ugnen på 130°.
 
När linfröna "svällt" till en kladdig massa så blandas sesamfrö, pumpakärnor & äggvita i blandningen.
 
Rör sen i den finrivna parmesanosten.
 
Bred ut på en bakpappersklädd form så tunt det går.
(Jag brukar ta en mjuk slickepott som jag fuktar i vatten.)
 
Förskär gärna i lite rutor så går de att "knäcka loss" efter de gräddats.
 
Strö gärna över lite havssalt och grädda i ugn ca 15-20 min.
(Ev ta ut efter 10 minuter och vänd dem försiktigt, men det behövs eg. inte).
 
De är klara när de känns hårda och knapriga.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karro

Hur gott lät inte de? Med parmesan, måste också testas.
Kram

Svar: Ja gör det! De är verkligen goda .. :)
mariasfavoriter.blogg.se

2014-05-01 @ 20:25:22
URL: http://livskraft1.bligspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0