Spröda parmesanknäcke
Har gjort flera varianter av fröknäcke/kex och här är ytterligare ett som jag tycker är godast just nu.
Lätta att göra och nästan alltför lätta att äta upp . ;)
Jag gör oftast dubbel sats så det räcker lite längre.
Goda naturella, med någon topping och även goda att dippa i något smarrigt!!
Parmesan-fröknäcke:
(1 plåt)
1 dl linfrö som fått svälla i 1 dl vatten några timmar
1 dl sesamfrö
½ dl pumpakärnor
1 äggvita
1 dl riven parmesanost (färsk)
lite havsalt
Sätt ugnen på 130°.
När linfröna "svällt" till en kladdig massa så blandas sesamfrö, pumpakärnor & äggvita i blandningen.
Rör sen i den finrivna parmesanosten.
Bred ut på en bakpappersklädd form så tunt det går.
(Jag brukar ta en mjuk slickepott som jag fuktar i vatten.)
Förskär gärna i lite rutor så går de att "knäcka loss" efter de gräddats.
Strö gärna över lite havssalt och grädda i ugn ca 15-20 min.
(Ev ta ut efter 10 minuter och vänd dem försiktigt, men det behövs eg. inte).
De är klara när de känns hårda och knapriga.
Kommentarer
Postat av: Karro
Hur gott lät inte de? Med parmesan, måste också testas.
Kram
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Trackback