Blåbärspaj (LCHF)
Jag tyckte den var kanongod - så där gott tuggmotstånd som man får av alla nötter.
Grundeceptet kommer från Birgitta Höglund.
Blåbärspaj
Du behöver
250 gr blåbär
2 dl mixade nötter (gärna rostade, funkar säkert med solrosfrön med)
½ dl sesamfrön
2 tsk agavesirap eller Sukrin
50 gr smör
2 äggulor
½ tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt
Gör så här
Smält smöret i en stekpanna, rör ner de mixade nötterna.
(Jag hade rostade mandlar, paranötter).
Rör ner sesamfrön och agavesirap/sukrin, låt fräsa en stund.
Tillsätt lite havssalt och vaniljpulver.
Ta upp hälften av nötröran i en egen bunke.
Låt svalna en stund, rör ner de två gulorna i bunken.
Fördela äggröran i botten på en pajform. Fördela blåbären ovanpå.
Strössla den andra nötröran ovanpå. Grädda i 175° i ca 15 min.
Servera ljummen med vispad grädde eller hemgjord vaniljsås.
varför står det inte blåbär i receptet då om det är en "blåbärspaj"??
NU står det med!! ;)